Hyvää Joulua!

Joulukuu on lapsiperheissä kiireistä aikaa, niin myös meillä. Pojat kihisevät jännityksestä ja kiipeilevät seinille, kun ei millään malta odottaa joulupukkia! Kalenterien tuottama jännitys on pikkuhiljaa karissut homman rutinoituessa, mutta nyt jouluaaton jännitys alkaa olla niin käsinkosketeltava, että melkein äitiäkin hirvittää. Sieltä se joulu kuitenkin tulee, nopeammin kuin uskoisikaan.

Jännitystä elämään on tuonut myös koko syksyn kestänyt flunssakierre molemmissa talouksissa: olemme NIIIN kypsiä tähän sairasteluun! Juuri tälläkin hetkellä molemmissa huusholleissa on sairastapauksia. Olemme yrittäneet järjestää yhteistä synttärituokiota elokuussa täytettyjen vuosien kunniaksi, mutta emme ole sitä vieläkään onnistuneet tekemään. Asumme sentään aika lähellä toisiamme, mutta jokaisen yrityksen on torpannut jomman kumman perheen yksittäisen tai useamman jäsenen sairastuminen tai muu mahdollinen korona-altistus. Tähän sairastelusoppaan kun lisätään meidän molempien (ja myös puolisoiden) epämääräistäkin epämääräisempi työaika, etätyöt ja useat eri osa-aikatyöt, alkaa olla sillisalaattia tarjolla synttäreiden sijasta.

Sairastelun vastapainoksi mukavaa haastetta arkeemme tuo kirjaprojektimme, joka on päässyt hyvään vauhtiin. Jatkamme sen työstämistä joulunpyhien jälkeen täydellä teholla kaikkien muiden härpätysten lomassa. Tavoitteenamme on puskea vuoden päästä ilmoille erityisherkkien arkipäivää kuvaava teos. Olemme tästä uudesta haasteesta varsin innoissamme ja kyselemme jokaisella pienelläkin lenkkeilytapaamisellamme (joita on järjestynyt tiukalla väännöllä pari kappaletta tämän syksyn aikana) toisiltamme, kirjoitammeko me oikeasti kirjaa??? Tämä mahdollisuus tuntuu edelleen hyvin epäilyttävältä unelta, josta toivottavasti emme koskaan herää!

Kaikesta tästä säädöstä tulee takuuvarmasti tekstiä tänne blogiin. Mutta nyt haluamme toivottaa kaikille OIKEIN RAUHALLISTA, RENTOUTTAVAA JA IHANAA JOULUNAIKAA SEKÄ TOIVEIKASTA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA! 💝💖

T. Anna ja Laura 

 

Ps. On ihan ok käyttää kuulosuojaimia ja korvatulppia ja vetäytyä välillä komeroon hengittelemään. Aina voi vaikka mennä hakemaan perunoita kellarista tai käydä ulkona katsomassa, näkyykö tontun jälkiä siellä pihan perimmäisessä nurkassa tai kuunnella vaikka pari lukua rentouttavalla äänensävyllä luettua äänikirjaa. Suklaarasiakin on aina toimiva ratkaisu (niille, joiden maha, pää ja kroppa kestää suklaata). 

Ps. Edellisvuoden joulutunnelmiin pääset täältä. Pukkia odotellessa voit myös fiilistellä esimerkiksi joulukonsertin, jouluvalojen tai lasten lahjatoiveiden parissa. Arkistosta löytyy myös muita ajankohtaan sopivia tekstejä, kannattaa käydä tsekkaamassa!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Voihan Räkä! (Nuhaa, kuumetta ja flunssatautia)

Torikauhua ja nälkäkiukkua - herkkis-äiti markkinoilla

Herkkis-äiti jumppaa (vai eikö jumppaa - kas siinä pulma!)